GÜMÜŞHANE 23 °C
En Düşük 9 °C
En Yüksek 23 °C
Karakter Boyutu :
Organik tarıma kaymakamdan destek

Organik tarıma kaymakamdan destek

16 Eylül 2011 11:01 CumaErten, Kelkit'in kirlenmemiş toprağı ve suyu ile organik tarım için biçilmiş kaftan olduğunu söyledi.

Kelkit Kaymakamı ve Kelkit Organik Tarım Derneği Başkanı Niyazi Erten, Kelkit'in kirlenmemiş toprağı ve suyu ile organik tarım için biçilmiş kaftan olduğunu söyledi.

İlçeye bağlı Kılıçtaşı köyünde Kelkit İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından teknik destek verilen Bünyamin Tok adlı üreticiyi ziyaret eden Kaymakam Erten, Tok'un bahçesinde organik kriterlere uygun ürettiği karpuz, domates, biber, patlıcan ve kavunu inceledi.

Beraberinde İlçe Jandarma Komutanı Yasin Kayabaşı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Irmak'la birlikte incelemelerde bulunan Erten, ilçede amatör ve profesyonel olarak organik tarım ile ilgili çalışma yapan kişi ve kurumlara destek vereceklerini söyledi. Kelkit'in iklim yapısı nedeniyle bitkilerin ağır ağır geliştiğini ve bundan dolayı yüksek kalite ve aromaya sahip olduğunu belirten Erten, şöyle konuştu: "Organik ürünler lezzet ve kalitesiyle konvansiyonel ürünlere göre fark oluşturan ürünlerdir. Organik ürünler insan sağlığı açısından son derece faydalı ürünler olup ayrıca lezzeti ve aroması ile damak tadına hitap etmektedir. Ağır ağır büyüyen organik ürünlerde başta C vitamini olmak üzere birçok faydalı vitamin ve besin maddesi yoğun olarak bulunmaktadır. Sağlıklı yaşama özen gösteren damak tadına düşkün bireylere muhakkak organik ürünler tavsiye ediyoruz. Kelkit Organik Tarım Derneği olarak organik tarım faaliyetlerine yoğun bir destek vereceğiz."

Bu elma her derde deva!
Bu haber toplam (975) defa okunmuştur.

ETİKETLER

gümüşhane - kelkit

GÜMÜŞHANE / KELKİT - HABERLERİ